Energetsko certificiranje
Energetski certifikat je instrument koji služi za promociju primjene mjera energetske učinkovitosti. Kao takav pruža informaciju vlasniku, budućem kupcu ili korisniku prostora o tome koliko energije troši njegova zgrada i koliko bi trebala trošiti s obzirom na njenu namjenu kao i potencijalne mjere za poboljšanje energetske bilance u zgradi.

Energetski certifikati su prisutni još od 2008. godine i prvi su obveznici bile nove zgrade, zatim zgrade javnog sektora sa obavezom izrade istog (ovisno o kvadraturi) najkasnije tijekom 2015. godine.

S početkom srpnja 2013. obavezne su ga imati sve privatne i pravne osobe koji prodaju nekretninu, dok za iznajmljivanje,zakup ili leasing obaveza posjedovanja energetskog certifikata započinje s 1. siječnja 2016. godine.

Obaveza nabave energetskog certifikata leži na vlasniku nekretnine i on ga kao takvog mora predočiti budućem kupcu.

Stručni tim tvrtke PSC Antares d.o.o. prema ovlaštenju dobivenom od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja vrši brzo i stručno uslugu energetskog certificiranja stambenih i nestambenih z grada sa jednostavnim tehničkim sustavom.

Naše ovlaštenje možete pronaći i provjeriti na web stranici Ministarstva:
http://www.mgipu.hr/doc/Graditeljstvo/Registar_certifikatora.htm